Pizzeria Gawra na Kaszubach

Serwujemy naszą autorską pizzę wedle włoskiej tradycji i zasad przygotowania pizzy neapolitańskiej.

Naszą pizzę i kawę docenił gość honorowy Paolo Cozza, który przekazał nam tajniki przygotowania pizzy, jak i sekret parzenia włoskiej kawy.

Nasi Goście często wybierają niebanalne połączenie aromatów Kaszub i Podhala w pizzy Gawra (myśliwska kiełbasa, oscypek i leśna żurawina), a na słodko - aromatyczną pizzę z gruszką (migdały, miód i ser camembert), która stała się faworytem wśród deserów. W ofercie specjalna pizza dla dzieci w kształcie misia.

Menu

 
 

Godziny otwarcia Pizzerii

sobota - niedziela

w godz. 13:00 - 20:00

 

TELEFON + 48 604 257 057

Gościnny pobyt Paolo Cozzy w Koszałkowie

Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce, Paolo Cozza był Gościem naszej Pizzerii Gawra 14 lutego 2014r. Możliwość degustacji regionalnej kuchni należy do najprzyjemniejszych elementów zagranicznych wyjazdów. Niepowtarzalne smaki przenoszą nas w świat innej kultury. Jeśli chcecie posmakować prawdziwej włoskiej pizzy – zapraszamy do naszej Pizzeri. Paolo Cozza, jako rodowity Włoch, znawca kuchni i autor książki kulinarnej, potwierdził włoski charakter serwowanej przez nas pizzy oraz kawy.


Misianora - sala klubowa

Pizzeria Gawra to lokal dwukondygnacyjny i posiada dwie sale.

Główna sala znajduje się na parterze i wyróżnia ją niepowtarzalny wystrój.

To sceneria gawry niedźwiedzia,  w tym drewniane rzeźby spod dłuta znanego i cenionego kaszubskiego rzeźbiarza Czesława Birr oraz niepowtarzalne malarstwo Stanisławy Neubauer ilustrujące życie niedźwiedzia. W dolnej kondygnacji znajduje się sala w stylu jaskini - Misianora.

Oba pomieszczenia posiadają dogodne warunki do organizacji imprez okolicznościowych na 40 osób.

Sala również przystosowana do realizacji szkoleń do 30 osób.

 

Regulamin

obiektów gastronomicznych przy P.T.U.P. „Koszałka”

kliknij tu aby pobrać